Składniki
  • 1 kg drobnego mięsa wołowego
  • 2 szklanki marchewki pokrojonej w kostkę
  • 2 szklanki siekanego selera
  • 1 duża pokrojona cebula
  • 5 średnich ziemniaków w mundurkach, pokrojone w kostkę
  • 1/2 kalarepki pokrojonej w kostkę
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżka gorczycy
  • 1 łyżka tapioki
Sposób przygotowania

1. Duże naczynie do pieczenia skrapiany tłuszczem roślinnym. Następnie układamy w nim wszystkie składniki. Oprószamy przyprawami i tapioką. Dokładnie mieszamy.
2. Naczynie przykrywamy. Pieczemy od 4-5 godzin w temperaturze 135 stopni. Potrawa piecze się powoli, więc nie wymaga mieszania.

Smacznego

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 4 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.