Składniki
Składniki
- kasza 1 szkl
- oliwa z oliwek
- ogórek zielony
- ananas z puszki
- só morska
- pieprz
- sok z limonki
- jajko
- czerwona papryka
Sposób przygotowania
Opis wykonania
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, ale nie obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę. Ananas odcedzamy z zalewy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie i kroimy drobno. Mieszamy składniki z sobą. Dodajemy umytą posiekana natkę pietruszki. Do oliwy dodajemy sól morską, pieprz świeżo zmielony i troszkę soku oraz skórki z limonki. Mieszamy. Wlewamy sos do sałatki.
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 15 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 3