Składniki

Składniki

  • kasza 1 szkl
  • oliwa z oliwek
  • ogórek zielony
  • ananas z puszki
  • só morska
  • pieprz
  • sok z limonki
  • jajko
  • czerwona papryka
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, ale nie obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę. Ananas odcedzamy z zalewy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie i kroimy drobno. Mieszamy składniki z sobą. Dodajemy umytą posiekana natkę pietruszki. Do oliwy dodajemy sól morską, pieprz świeżo zmielony i troszkę soku oraz skórki z limonki. Mieszamy. Wlewamy sos do sałatki.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 3

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.